Nightlight proudly announces the launch of its Romania adoption program.

Roman pentru Adoptii"Noi suntem cetateni romani si am aflat despre miile de copii orfani care locuiesc in tara in care ne-am nascut.

In ultimii mai bine de zece ani acesti copii nu aveau nici macar o speranta de adoptie in afara tarii pentru ca Romania a interzis adoptiile internationale. Acum adoptia internationala a devenit realitate pentru familiile care au cel putin un parinte care este cetatean romanDin pacate aceasta regula limiteaza numarul familiilor care doresc sa adopte.

Dar noi romanii care avem legaturi strinse cu tara natala, avem legaturi strinse si cu acesti copii pentru ca locuim in comunitati romanesti aici in Statele Unite, deci stim ca si un numar mic de parinti care sunt cetateni romani si locuiesc aici poate fii suficient pentru acesti copii. Adoptiile din Romania au fost inchise pentru mai bine de zece ani pentru cetatenii romani care locuiesc in strainatate datorita unor imperfectiuni in sistemul de adoptie.

Haideti sa aratam Romaniei ca inca meritam increderea lor si sa le aratam ca acesti copii orfani pot fii ai nostri la fel cum pot fii ai unor cetateni romani din Romania. Suntem bucurosi si norocosi ca Guvernul Romaniei a imbunatatit sistemul de adoptie impotriva controverselor interne si externe si ca incepind cu Aprilie 2012 a ajuns la concluzia ca numarul copiilor orfani adoptati trebuie sa creasca spre beneficiul copiilor care cu cit stau mai putin in sistemul de protectie cu atit au sanse mai mari de succes. In toate adoptiile internationale se pune foarte mare accent pe mentinerea culturii si obiceiurilor din tara de unde provine copilul, acest fapt este usor de realizat pentru romanii care locuiesc in afara Romaniei pentru ca noi suntem mindrii de originea noastra si mentinem limba si obiceiurile romanesti cu usurinta in viata de zi cu zi. Copiii romani veniti aici nu se vor simti pierduti si confuzati cind vor veni in Statele Unite pentru ca noi vorbim limba lor, apreciem valorile culturii romanesti si am impartasit cultura romaneasca de cind ne-am nascut si nu am invatat-o doar la repezeala anticipind venirea lor aici. Deci, Bine ati venit acasa copii!"

--Alina, un viitor parinte adoptiv din Romania

/---/

Felicitări pentru familia Kleinhenz care au finalizat doar adoptarea lor din România. Dumnezeu să vă binecuvânteze noua ta familie.

 

 
Complete an international application to begin your adoption journey!

To learn more about adopting from Romania, you may contact us, call our office at (970)663-5501, or directly email our Romania coordinator, Kate Feeback, at Kate@nightlight.org.

Romania Adoption Program Details:

  • Program cost will range from $28,500-$32,000
  • Children will be 3 years of age or older
  • At least one adoptive parent should hold a Romanian passport
  • No more than 45 years between the age of the parent and the child

More Information on Romanian Adoptions

U.S. Relations with Romania
Intercountry Adoption Information on Romania

Talk with our experts:
Donate
© 2024 Nightlight Christian Adoptions | Sitemap